به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از منطقه آزاد قشم، علیاکبر شعبانی فرد از طرح ساخت نیروگاهی با همکاری مپنا و طرح تولید 100 هزار مترمکعب آب خبر داد و افزود : تلاش می کنیم پل خلیج فارس در موعد مقرر تا پایان سال 95 بهره برداری شود و جزیره قشم جایگاه ارزندهای در مبادلات کالا و مسافر در راهگذر شمال ـ جنوب به دست آورد.
وی با بیان اینکه جزیر قشم منطقهای مهم و استراتژیک و الماس ایران در خلیج فارس است، گفت: طرح ساخت پایانه نفتی برای ذخیرهسازی نفت در قشم در دستور کار است و با مشارکت بخش خصوصی اجرا می شود و طرح های پرورش ماهی در قفس هم حرکتی ارزشمند است.
وی گفت: هدف ما این است که مناطق آزاد به جای اینکه وارد کننده باشند به قطب صادرات کالا و خدمات ( گردشگری و خدمات پزشکی و آموزشی ...) تبدیل شوند و به استقرار اقتصاد مقاومتی کمک کنند.
سال 1388 اجرای شبکه جامع ارتباطی خلیج فارس با اعتباری بالغ بر 650 میلیون یورو از طریق مناقصه عمومی واگذار شد. پل خلیج فارس به رونق اقتصادی و تجاری بنادر جنوبی کمک می کند و نقش آن فرااستانی و فرامنطقه ای است.این پل که حد فاصل بندر لافت و پهل ساخته می شود به طول حدود 1800 متر جزیره را به سرزمین اصلی و مادری وصل می کند.
پل شامل 2 باند رفت و برگشت خودرو و یک خط راه آهن و مسیر پیاده رو به عرض 22 متر است و ارتفاع این پل 16 متر از سطح دریا در حالت مد خواهد بود که امکان عبور شناور نیز از زیر آن فراهم می شود.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم پیشتر با بیان اینکه فاینانس 450 میلیون یورویی پل خلیج فارس تصویب شد به تسنیم گفته بود: پل خلیج فارس 2400 متر طول دارد که 2200 متر در دریا و 200 متر دیگر در خشکی قرار دارد. تاکنون 490 شمعکوبی پایهایی پل مذکور انجام شده ضمن آنکه عملیات ساخت 6 کیسون که در کف دریا قرار میگیرد تا فروردین و اردیبهشت سال آینده به پایان میرسد.
وی با بیان اینکه این کیسونها از 30 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، تصریح کرد: پل خلیج فارس 6 دهانه 360 متری دارد و زمان اجرای آن 3 ساله است.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم با اعلام اینکه فاینانس 450 میلیون یورویی این پروژه از سوی سازمان مدیریت تایید شده است، 2 کشور تامینکننده این فاینانس هستند که یکی از آنها چین است.
به گفته شعبانیفر تاکنون 200 میلیارد تومان برای ساخت پل خلیج فارس هزینه شده و یک شرکت ایرانی آن را میسازد.